top of page

Tarinani

Olen syntynyt Oulussa, käynyt kouluni Espoossa ja sen jälkeen opiskellut Helsingin yliopistossa. Lapsuuden kesät vietimme perheen kanssa Perämeren rannalla, isäni kotiseudulla. Tuolta ajalta juontaa viehtymykseni pohjoisen luontoon, mereen, soihin ja metsiin.

Mieheni on diplomi-insinööri ja biokaasututkija. Minulla on kuusi lasta ja olen viiden lapsen mummo. Vanhin lapsenlapseni on jo 14, nuorin 4 vuotta vanha. Äitini on 92-vuotias, ikäisekseen hyväkuntoinen ja asuu edelleen omassa omakotitalossaan. Hänen elämänsä kautta olen tutustunut läheltä ikäihmisten palveluverkostoon, jonka monimutkaisuus on yllättänyt minut ja sisarukseni.

Tohtori Anna Pelkonen
Anna Pelkonen HUS Aluevaalit 2022_edited.jpg

Päivittäiset matkani teen kävellen, pyöräillen ja tarvittaessa biokaasuautolla. Vapaa-aikani kuluu läheisten ja ystävien seurassa, urheillen ja luonnossa liikkuen. Yksin ollessani pyrin lukemaan tai kuuntelemaan kirjoja mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Loma-asuntomme Savossa on ahkerassa käytössä. Joulut olemme viettäneet siellä nauttien maaseudun rauhasta, saunomisesta, avantouinnista, leipomisesta ja ruoan laitosta. Kaikesta tästä imen ja saan energiaa työtehtäviin, jotka pyrin tekemään iloisella mielellä.

Aluevaalit 2022 Länsi-Uusimaa_edited.jpg
Länsi-Uusimaa Aluevaalit 2022
Anna Pelkonen Aluevaaliehdokas 2022_edited.jpg
Anna Pelkonen Aluevaalit 2022 koira_edited.jpg

Tutustu työkokemukseeni, opiskeluhistoriaani, luottamustehtäviini sekä artikkeleihin.

Anna Pelkonen.png
Anna Pelkonen.png

Tutkimus

bottom of page